Hitta rätt hundtäcke för din hund

Hur man hittar rätt jacka för sin hund? 

Det kan vara svårt att hitta rätt jacka för just din ras, eftersom att alla hundar behöver olika jackor eftersom att de har olika behov. Vissa har mera päls och klarar sig utmärkt genom vintern typ som en Husky och vissa har mindre päls och behöver ett extra skydd när vinter temperaturerna kommer som till exempel en chihuahua. Men även nu under tidig höst och kyliga mornar kan man behöva sätta på hunden ett varmare lager eller en regnkappa för att undvika nedkylning. Om hunden skulle bli skulle bli ordentligt nedkyld kan den bli sjuk och de blöta öronen kan leda till öroninflammation. Därför är det viktigt att se till att torka hunden och se till att den håller sig varm. Förutom öroninflammation kan hunden få problem med trampdynorna, även fast tassarna är anpassade för kyla. 

Om du har en mindre hund eller valp måste man var extra noga med att ta hand om de små tassarna och se  till att hunden håller sig varm. Mindre hundar har ofta mindre päls och kortare päls men även mindre fett på kroppen vilket gör att de lättare blir kalla. Men genom att sätta på de ett täcke som täcker ryggen och övre låren kan man hålla de minsta hundarna varma. Men även om du inte ser att hunden uppenbart fryser kan det vara bra att investera i ett hundtäcke då de ser till att musklerna på hunden är varma och ser till att lederna är rörliga vilket är bra för hundar med ryggsmärta. Som alla hundägare vet har hundar mindre päls på magen, vilket gör att de lätt kan bli kallt för hunden under de kallare månaderna. Detta gäller för de flesta hundarna, vilket innebär att din hund kanske behöver ha ett litet extra skydd bara för att hålla magen varm. 

 

Nu när vi gått igenom varför man ska ha täcken på sin hund kan vi prata om vilket täcke som passar din hund. Om din hund har tjockare päls kanske det bara behövs en regnkappa för att hålla pälsen torr och på så sätt behålla mycket utav hundens värm. Dessutom blir hunden mindre blöt och lättare att torka när ni är hemma igen. Det man även kan göra är att köpa ett täcke bara för vinter temperaturer, som då är fodrat. Detta gäller för både små och stora hundar och med mycket eller mindre päls som kan behöva ett extra skydd när temperaturen börjar närma sig nollan. För mindre hundar och hundar med kortare päls kan de behöva även en tröja under de kallare höst eller vår månaderna när det kan vara frost eller kyligt på morgonen. Då kan en stickad tröja vara nog eftersom att en tröja täcker både mag och rygg. Det viktigaste är att se till att hunden inte darrar eller skakar, behåller värme kring nosen och att musklerna är varma. Ni finner olika sorters täcken, tröjor och regnkappor under fliken Hundkläder. 

Size Guide för Hundtäcke